Tanec je krásný sport. Klouzání po parketu, vznášet se do výšky. A nosit různé krásné trikoty je jako sen. Tančení je oblíbené snad po celém světě. A začít s tancem můžou děti už od svého útlého věku. A to třeba už od dvou, tří let v přípravce. Trénuje se hlavně motorika cvičí se nohy a ruce a hra a spolupráce v kolektivu. Je to dělané formou zábavy pro děti. Pokud jsou děti starší zúčastňují se i různých vystoupení a soutěží. Dá se tančit jako jednotlivec nebo tvořit sestavy. Dá se tančit mnoho druhů tance. Disco dance, street dance, break dance a spousta dalších.

balet

Starší děti si pak mohou vybrat podle toho co je nejvíc baví. A k čemu mají nejlepší předpoklady. V tanečních soutěžích se hlavně tančí standartní a latinskoamerické tance. Mezi ty standartní tance patří: waltz, tango, valčík, slowfox a quickstep. Waltz je specifický podle krásně ladných a pomalých pohybů. A také  otáčivým pohybem, který je podobný tomu co se tančí u našeho valčíku. Je definovaný kroky krok-krok-přísun. Tango naopak je velmi rychlé, dynamické a plné rozporů. Krásně živé a žhavé. Nádherná podívaná. Typickým znakem je ostrost a rychlost. Valčík pochází z Rakouska. A proto je nám velmi blízký.

tango

Je jednoduchý na kroky, ale zvládnutí techniky už tak jednoduché není. Slowfox je rychlý podobně jako waltz. Ale provedení kroků je mnohem složitější na technické provedení. Quickstep je velice rychlý. A vyznačuje se lehkostí a hravostí. A také roztomilými poskoky. A mezi latinskoamerické tance patří: Samba, rumba, paso doble, čača a jive. Samba se vždy tančila na karnevalech. A proto získala název karnevalová samba. Hlavní pohyb je kmitání pánve. Nosí se na její provedení překrásné kostýmy. Rumba byla považována za tanec plodnosti. Je nabitá erotikou. Paso Doble je zase charakteristické dvojitým krokem. Čača a jive jsou veselé a hravé tance.